7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne kontakt@findure.dk
Vælg en side

Flere og flere får øjnene op for mulighederne ved cykelferie. Uanset om du cykler til og fra arbejde hver dag, eller din cykel står i skuret det meste af tiden, kan en cykelferie blive et stort hit og give dig en ferie, du sent vil glemme.

Der er masser af fordele ved cykelferie: du oplever naturen på en helt ny måde, når den ikke bare suser forbi uden for vinduet, du kan finde skjulte perler både i dit lokalområde og længere hjemmefra, og så giver cykelferie ganske enkelt mulighed for at være sammen med dem, du holder af, på en anden måde end I er vant til.

Hvis du skal på cykelferie, skal cyklen selvfølgelig være i orden. Alt efter hvilken ferie du drømmer om, kan du tage af sted på alt fra mountainbike eller ryttercykel til bycykel eller elcykel. De forskellige cykeltyper giver forskellige muligheder på ferien, så det vigtigste er, at I er enige om feriens formål, hvis I er flere, der skal afsted sammen, så den ene ikke regner med en rolig ferie blandt kornmarker og kyststrækninger, og den anden har set frem til vilde terrænruter på mountainbike.

Når der er styr på cyklen, bør du også tænke over tilbehør. Særligt hvis det er en længere cykelferie, gælder det om at give dig selv de bedste forudsætninger for en behagelig og ubesværet tur, og det kan du opnå relativt nemt med det rigtige tilbehør.

 

Mobilholder

Det kan være vanskeligt og dyrt at medbringe en GPS på cykelferien – og endnu mere vanskeligt at have et traditionelt kort i papirform med. Du har som regel din smartphone med alligevel, så hvorfor ikke bruge navigationen i den, hvis du er på ukendt grund?

For at montere mobilen på din cykel, har du brug for en mobilholder. Den sættes på styret, så du nemt kan følge en bestemt rute, uden du skal tage fokus fra trafikken. Mobilholdere er som regel lavet i vandafvisende materialer, så din telefon er beskyttet, selvom der skulle komme en regnbyge på turen, og hvis du sørger for at købe en mobilholder i den rigtige størrelse, skal du heller ikke være nervøs for, om den bliver siddende under kørslen.

Mobilen fungerer også som kamera for de fleste på cykelferier, så hvis du hører til blandt de mange, der render rundt med en ødelagt skærm eller en ridset kameralinse, kan det være, at cykelferien er en god anledning til at få repareret din smartphone. Det behøver hverken være dyrt eller tidskrævende, men du vil helt sikkert blive glad for det undervejs, så du kan tage flotte billeder og følge med i ruten uden gener fra ridser og skrammer.

 

Lappegrej

Det er selvfølgelig altid vigtigt at kunne lappe cyklen, så ferien ikke bliver afbrudt af et fladt dæk. En cykelpumpe bør være fast inventar, så du løbende kan give dækkene lidt luft. Derudover bør du også have lappegrej, så du kan lappe slangen, hvis du punkterer.

I et sæt lappegrej er det vigtigt at have både lapper til at sætte på slangen, ventilgummi, lim og en opridser. Hvis du har disse ting og en intakt cykelpumpe, kan du overkomme de fleste udfordringer på vejene.

 

Cykeltasker

Cykeltasker er en god investering, hvis du skal cykle mere end et par timer en enkelt dag. Mange tror, at en god rygsæk kan klare ærterne, men din ryg og nakke vil takke dig for at kæbe cykeltasker til siden af cyklen i stedet for. Det giver dig større fleksibilitet på cyklen og mindsker presset på din krop – i modsætning til hvis du tager al din oppakning på ryggen.

Cykeltasker findes i mange forskellige modeller og størrelser, og du kan sagtens bruge dem i hverdagen også. Hvis du cykler i supermarkedet, kan du pakke varerne forsvarligt i cykeltaskerne, ligesom det også er nemt at tage på spontan skovtur eller andet, når du ved, du nemt kan pakke tæpper og proviant i cykeltaskerne.

 

Holder til drikkedunk

Når du skal cykle længere distancer, er det vigtigt at få nok væske. Hvis du er heldig at være på cykelferie i ægte sommervejr med høj sol og blå himmel, skal du selvfølgelig drikke mere, end hvis du rammer et typisk dansk sommervejr med skyer og regnbyger. Uanset hvad er det vigtigt, at du drikker regelmæssigt gennem dagen, især hvis du cykler som træning og derfor sveder undervejs.

For at hjælpe dig selv til at huske det, kan en holder til en drikkedunk være en god idé. Den sikrer, at du har nem adgang til din vandflaske, så du ikke behøver stige af cyklen og holde pause for at få en tår vand.

 

Behageligt og praktisk cykeltøj

Ud over udstyr til cyklen, skal du også have udstyret klar til dig selv. Først og fremmest skal du anskaffe dig en cykelhjelm, så dit hoved er sikret bedst muligt mod styrk, påkørsler og lignende. Derudover skal du finde det praktiske tøj frem, så du har god bevægelighed og ikke skal generes af syninger, lynlåse osv., der gnaver. Et par gode cykelshorts med en pude sikrer dig god komfort på sædet, så du kan holde ud at sidde der i time- og dagevis. Hvis du ikke er til cykelshorts med pude, findes der også betræk til sadlen, der har samme bløde indlæg, så du kan sidde godt.